utorak, 11 septembar 2018 12:03

Parlamentarna skupština NATO-a

Posjeta Komiteta za ekonomiju i bezbjednost - Potkomiteta za tranziciju i razvoj Bakuu

Azerbejdžan,12-14. septembar 2018. godine

Članovi stalne Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Obrad Mišo Stanišić i Tarzan Milošević uzeće učešće u posjeti Komiteta za ekonomiju i bezbjednost - Potkomiteta za tranziciju i razvoj Parlamentarne skupštine NATO-a, u Bakuu.

Cilj posjete Komiteta za ekonomiju i bezbjednost - Potkomiteta za tranziciju i razvoj Paralmentarne skupštine NATO-a Azerbejdžanu predstavlja uspostavljanje parlamentarnog dijaloga o - spoljnoj i regionalnoj politici Azerbejdžana, bezbjednosti i stabilnosti na Bliskom istoku i području centralne Azije, ekonomskim i domaćim izazovima zemlje domaćina, energetskoj politici na ovom području te energetskoj bezbjednosti na području Kavkaza i centralne Azije.

Na temelju izlaganja govornika planirano je da se tokom skupa realizuju diskusije iz domena političkog razvoja zemlje domaćina, ekonomskih prilika na ovom području i ulozi Svjetske banke u vezi sa tim, bezbjednosnih izazova i drugih tema od značaja. Ovom priilikom poseban osvrt biće učinjen na pitanje odnosa Azerbejdžana sa NATO-om, Evropskom unijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Rusijom i Kinom.