petak, 18 novembar 2016 15:32

Počelo 62. godišnje zasijedanje PS NATO

Istambul, 18 - 21. novembar 2016. godine

Članovi Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić i Ranko Krivokapić učestvuju, u Istambulu, u radu 62. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO

Prvi dan 62. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO otpočeo je sastankom sekretara delegacija tokom kojeg su, u cilju uspješne organizacije skupa, učesnicima pružene detaljne informacije organizaciono-tehničkog karaktera, data uputstva za uspješnu realizaciju Godišnjeg zasijedanja PS NATO i predstavljene planirane aktivnosti komiteta u predstojećem periodu.

Ovom prilikom, pažnja učesnika bila je usmjerena i na informisanje o preduzetim aktivnostima na pripremi Proljećnjeg i Godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO u 2017. godini, te sastanka Stalnog komiteta planiranog za mart naredne godine.

Uslijedio je Koordinacioni sastanak NATO Parlamentarne skupštine, kojem su prisustvovali članovi biroa, predśedavajući komiteta i potkomiteta i izvjestioci.

62. godišnje zasijedanje u Istambulu je okupilo približno 260 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine, u vezi sa tim.

Delegaciju Skupštine Crne Gore koja učestvuje u radu 62. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne Skupštine NATO čine - Obrad Mišo Stanišić i Ranko Krivokapić.

Zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO śutra nastavlja rad.