srijeda, 07 februar 2018 20:33

Prvi dan Zajedničkog sastanka NATO PA i OECD

Pariz, 7 - 9. februar 2018. godine

Prvog dana Zajedničkog sastanka Komiteta za ekonomiju i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)  realizovani su bilateralni sastanci sa ekspertima OECD-a i delegacijama država članica ove organizacije, na teme „Migracije“ i „Budućnost rada“, praćeni sesijom kojom je predsjedavala Claire Jolly, predstavnica OECD, šefica Foruma za prostor i ekonomske projekte za okeane, na temu: „Promjenjiva priroda poslovnog ambijenta“.

Uslijedila je Informativna sesija o elektronskoj biblioteci Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (iLibrary) tokom koje je učesnicima detaljno predstavljen ovaj projekat sa posebnim osvrtom na njegovu djelotvornost i rezultate koje korisnicima obezbjeđuju dostupnost informacijama od značaja, pouzdanost, tačnost i brzinu u svakodnevnom radu. Potom su se članovi Delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO - Obrad Stanišić i Genci Nimanbegu, ujedno i predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Francuske, sastali sa predsjednicom Grupe prijateljstva u zemlji domaćina Jacqueline Maquet, a tokom susreta su razmijenjena mišljenja o dosadašnjim aktivnostima dvije grupe i iznijeti planovi za predstojeći rad. Posebno je istaknut značaj saradnje između Crne Gore i Francuske i na temelju sprovedene diskusije zajednički je zaključeno da je, u predstojećem periodu saranju potrebno produbiti i intenzivirati. Sastanku članova Delegacije Skupštine u PS NATO Obrada Stanišića i Genci Nimanbegua sa predsjednicom Grupe prijateljstva Francuske i Crne Gore Jacqueline Maquet prisustvovala je i ambasadorka Crne Gore u Parizu Dragica Ponorac.

*******

U radu Zajedničkog sastanka Komiteta za ekonomiju i bezbjednost u Parlamentarnoj skupštini NATO i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) učestvuju članovi stalne Delegacije Skupštine Crne Gore Obrad Mišo Stanišić i Genci Nimanbegu.

Ovaj godišnji sastanak se realizuje u okviru Parlamentarnih dana Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i delegatima Parlamentarne skupštine NATO obezbjeđuje razmjenu informacija sa ekspertima OECD-a i razvijanje diskusija po temama od značaja za dalji rad, kao i bilateralne susrete saglasno interesovanjima parlamentaraca.

Zajednički godišnji sastanak NATO PA i OECD sjutra nastavlja rad.