četvrtak, 05 oktobar 2017 12:00

Godišnje zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO

6-9. oktobar 2017g, Bukurešt, Rumunija

Stalna Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO u sastavu Obrad Mišo Stanišić i Genci Nimanbegu učestvovaće u radu 63. Godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO koje će biti održano u periodu 6-9. oktobra 2017.godine u Bukureštu u Rumuniji.

Domaćin ovog skupa biće stalna Delegacija Parlamenta Rumunije u Parlamentarnoj skupštini NATO.

  1. Godišnje zasijedanje u Bukureštu okupiće parlamentarce iz 29 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja, pridruženih članica i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine, s tim u vezi.

Subota i nedjelja, 7. i 8. oktobar, biće posvećeni sastancima pet komiteta Parlamentarne skupštine NATO: Političkog, Komiteta za bezbjednost i odbranu, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

Tokom navedenih susreta delegatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NVO sektora i NATO-a.

Na Plenarnom zasijedanju, koje će biti održano u ponedjeljak 9. oktobra t.g., učesnicima sjednice će se, kako je najavljeno, obratiti: predsjednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Alli; Predsjednik Rumunije Klaus Iohannis; predsjednik Senata Rumunije Călin Popescu-Tăriceanu; predsjednik Doma zastupnika Rumunije Nicolae-Liviu Dragnea i Generalni sekretar NATO i Predsjedavajući Sjeverno Atlantskog Savjeta Jens Stoltenberg.