Okrugli sto: „Poglavlje 27 - Jesmo li spremni za zdravu životnu sredinu po standardima Evropske unije?“

Lokacija: Plava sala


 

Odbor za evropske integracije organizuje okrugli sto na temu „Poglavlje 27: Jesmo li spremni za zdravu životnu sredinu po standardima Evropske unije?“, posvećen upravljanju lokalitetima od posebnog interesa i uticaju kapitalnih projekata na životnu sredinu

Ovo je drugi po redu okrugli sto koji Odbor za evropske integracije organizuje u sklopu inicijative usmjerene na intenzivni nadzor Odbora nad aktivnostima nadležnih institucija u okviru pregovaračkog procesa Crne Gore sa EU, i konkretno poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Okruglim stolovima su prethodile posjete članova Odbora nekim od opština u Crnoj Gori, organizovanim kako bi se stekao uvid u realno stanje i neophodne korake u rješavanju problema i izazova vezanih za zaštitu životne sredine. Okrugli stolovi su ujedno i priprema za konsultativno saslušanje posvećeno pregovaračkom poglavlju 27, koje će Odbor organizovati u decembru.

U uvodnom dijelu okruglog stola govoriće Nj.E. Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori,  Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Dragana Marković, savjetnica glavnog pregovarača Crne Gore sa EU, i Aleksandar Perović, izvršni direktor NVO „Ozon“. Moderator okruglog stola će biti Slaven Radunović, predsjednik Odbora za evropske integracije.

Događaju će prisustvovati poslanici, predstavnici nadležnih institucija i preduzeća, lokalnih samouprava i nevladinih organizacija.

Mediji su pozvani da isprate događaj.

pdfPROGRAM

Event Properties

Početak događaja 22.11.2019. 11:00h
Kraj događaja 22.11.2019. 13:00h