Print this page
petak, 17 novembar 2017 12:20

Osmo zasijedanje Dječijeg parlamenta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvoriće VIII zasijedanje Dječijeg parlamenta, u ponedjeljak, 20. novembra 2017. godine, u 12 sati, u Velikoj sali Skupštine.

Zasijedanje se organizuje povodom 20. novembra, Dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta i nedavno realizovanog izvještavanja pred UN Komitetom za prava djeteta u Ženevi.

Skupu  će prisustvovati 50 predstavnika lokalnih dječijih parlamenta iz 21 opštine i to po dva  predstavnika osnovnih i srednjih škola, uključujući i predstavnike ranjivih grupa djece iz svih opština Crne Gore.

Pored predstavnika klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, na sjednicu su pozvani i predstavnici Vlade Crne Gore, domaćih institucija i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima prava djeteta, kao i članovi diplomatskog kora.

VIII zasijedanju Dječijeg parlamenta prethodiće postavljanje izložbe likovnih radova djece iz Indije i Centra “1. Jun” iz Podgorice. Izložbu će otvoriti potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Genci Nimanbegu, u 11,30 sati u holu Skupštine.

VIII Dječiji parlament organizuje Skupština Crne Gore u saradnji sa Centrom za prava djeteta Crne Gore, uz podršku  kancelarije UNICEF-a i Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

*******

TV kuće mogu preuzeti signal za direktan prenos na uobičajeni način.

Za praćenje zasijedanja neophodne su akreditacije, u slučaju da novinari i snimatelji/fotoreprteri nijesu stalno akreditovani, potrebno je da se registruju putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..