Monday, 23 September 2019 15:20

Održana 88. sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona

Na danas održanoj sjednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet odlučio je da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača.

U skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine, povodom razmatranja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača, prisustvovali su i predstavnici Privredne komore Crne Gore, koji su, između ostalog, upoznali članove Odbora sa aktivnostima Privredne komore u segmentu zaštite potrošača, kao i  ukazali na potrebu da Odbor sagleda mogućnost izmjena pojedinih rješanja.

Predlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koji su podnijeli poslanici: Raško Konjević, Draginja Vuksanović Stanković, Ranko Krivokapić i Džavid Šabović, nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Takođe, Odbor je u skladu sa članom 51 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i  članom 95 Zakona o sprječavanju korupcije razmotrio i utvrdio Predlog nacrta budžeta Državne revizorske institucije za 2020. godinu i Predlog nacrta budžeta Agencije za sprječavanje korupcije za 2020. godinu.