Tuesday, 12 November 2019 13:00

Predsjednik Skupštine održao sastanak sa Odborom za evropske poslove Poslaničkog doma Parlamenta Republike Češke

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Poslaničkog doma Parlamenta Republike Češke.

Predsjednik Brajović je ocijenio da između Crne Gore i Republike Češke vladaju tradicionalno dobri odnosi i otvorena saradnja, ujedno naglašavajući važnost daljeg snaženja parlamentarne saradnje.

Tokom razgovora, predsjednik Skupštine je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni podršku država Višegradske grupe, sa kojima naša država dijeli dobre političke i ekonomske odnose, kao i saradnju u okviru NATO. Takođe, naveo je predsjednik Brajović, Crna Gora svojim postignućima nastoji da pruži snažne argumente za podršku tih zemalja našem evropskom putu.

Potpredsjednik Odbora za evropske poslove Premisl Mališ, naglasio je da će Republika Češka, kao i Višegradska grupa nastaviti snažno da podržavaju proces proširenja i priključenje Crne Gore Evropskoj uniji, imajući u vidu značajan doprinos koji Crna Gora daje stabilnosti regiona.

Uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci Češke u dostizanju strateških ciljeva Crne Gore, predsjednik Skupštine je istakao da politika proširenja, poštujući princip regate, treba da ostane visoko na listi prioriteta Evropske unije i u novom sastavu njenih institucija. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim pitanjima na međunarodnom planu.       

U sastavu delegacije Poslaničkog doma Parlamenta Republike Češke bili su i potpredsjednik Odbora za evropske poslove František Kopriva i potpredsjednik Odbora za evropske poslove Jirži Valenta.

Sastanku je prisustvovao predsjednik Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore Slaven Radunović.

 

Kadrovi-Predsjednik Skupštine sa delegacijom Parlamenta Češke

YouTube            
Cloud