Neđeljko Rudović

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

rudovic

Neđeljko Rudović je, prije izbora za poslanika u Skupštini Crne Gore u novembru 2016. godine, bio u svijetu komunikacija 20 godina. Od toga je skoro 18 proveo kao novinar i urednik u vodećem crnogorskom dnevnom listu "Vijesti". Istovremeno je radio za ugledne regionalne i međunarodne medije („Vreme“, „NIN“, „BIRN“, „SETimes“, "VIP agencija"), pišući uglavnom političke analize.

Bio je panelista i moderator brojnih skupova u Crnoj Gori i inostranstvu, učesnik međunarodnih konferencija posvećenih stanju u medijima, evropskoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana, NATO integraciji i dr. Pored treninga novinara i predavanja u školama novinarstva na Institutu za medije Crne Gore, držao je redovna predavanja u Školi evropskih integracija, koju organizuje Centar za građansko obrazovanje. O etici u novinarstvu i odnosu politike i novinarstva govorio je nekoliko puta na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, a na domaćim i međunarodnim seminarima i konferencijama o odnosu novinarstva i PR-a. Bio je konsultant prilikom prelomnih političkih događaja, a nakon referenduma o obnovi državne nezavisnosti Crne Gore učesnik zatvorenog sastanka koji je u junu 2006. godine organizovao Institut za bezbjednosne studije Evropske unije (EUISS), sa sjedištem u Parizu.

Rudović je rođen 1977. godina, a nakon cetinjske gimnazije 1995. godine upisao je Pravni fakultet u Podgorici, kada i ulazi u svijet novinarstva. Od oktobra 1997. je novinar u listu "Vijesti", potom urednik je Unutrašnjo-političke redakcije, pa redakcije „Društva“, zamjenik glavnog urednika i potom Izvršni urednik „Vijesti“. Prije fakultetske, stekao je diplomu o završenoj Školi evropskih integracija, kao jedan od najboljih polaznika u svojoj grupi. Usavršavao se kroz različite programe u Pragu, Parizu, Briselu, Londonu, Budimpešti, Varšavi, Berlinu, Beču i u američkoj državi Arizona.

Od decembra 2005. do marta 2008. godine, uređivao je Evropski puls(EIC Bilten), jedini veb magazin posvećen evropskim integracijama. Bio je osnivač je i predsjednik NVO „Centar za evroatlantske politike“ (CEAP) i urednik portala www.evropskireporter.com. Tokom sedmogodišnjeg perioda, jednom sedmično se, u emisiji "U raljama života" na Atlas televiziji, bavio komentarisanjem aktuelnih prilika u Crnoj Gori.

Učesnik je nekoliko međunarodnih konferencija u Herceg Novom, Parizu i Briselu, koje su organizovali njemačko Društvo za jugoistočnu Evropu, Institut za bezbjednosne studije Evropske unije (EUISS) i NATO PDD. Bio je član Novinarskog samoregulatornog tijela Crne Gore.

U septembru 2015. godine osnovao je marketinšku i PR agenciju TRUST. 

Oženjen je, otac troje djece. Govori engleski jezik.